15 min
porcji
bardzo łatwy
Udostępnij:
Dla miłośników sałatek (i nie tylko) mamy przepis na pyszną kompozycję z karczochami, serem feta, pieczarkami i papryką. Co jeszcze warto dodać? Wyrazisty sos czosnkowy i dużo zielonych składników!
Składniki
- Młoda kalarepa – 1 szt.
- Szpinak młody – 1 garść
- Rukola – 1 garść
- Pomidorki koktajlowe – 6 szt.
- Papryka świeża czerwona – ½ szt.
- Pieczarki świeże – 3 szt.
- Ser typu feta – 100 g
- Karczochy w oleju – 150 g
- Sól, sok z cytryny do smaku
- Mosso Sos Czosnkowy
PRZYGOTOWANIE:
Szpinak i rukolę wymieszać i wyłożyć na dno miseczek. Dodać obraną i pokrojoną w cienkie plasterki kalarepę, paprykę i połówki pomidorków koktajlowych. Dodać również pokrojone w plasterki pieczarki, w kostkę ser i w cząstki karczochy. Tak przygotowane sałatki skropić sokiem z cytryny, olejem z karczochów i polać Sosem Czosnkowym Mosso.
Skomentuj lub zobacz komentarze