40 min
4 porcje
łatwy
Udostępnij:
Colesław to popularna surówka dodawana do polskich obiadów. Sezon na nią trwa właściwie cały rok. Aby szybko ją przygotować, wystarczy wcześniej odstawić liście kapusty. W tym czasie możesz przygotować danie główne, a następnie dokończyć przygotowanie surówki.
SKŁADNIKI:
- Biała kapusta – 300 g
- Marchewka – 1 szt średniej wielkości
- Cebula – 1 mała sztuka
- Mosso Sos Chrzanowy – 4 łyżki
- Sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Z kapusty usunąć zewnętrzne liście, poszatkować, posolić i odstawić na ok. 30 minut, żeby trochę zmiękła.
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o większych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać.
W misce połączyć Sos Chrzanowy Mosso z warzywami.
Sałatkę doprawić solą i pieprzem do smaku.
Colesław najlepiej smakuje po odstaniu kilkudziesięciu minut w lodówce.
Skomentuj lub zobacz komentarze