Udostępnij:
Chrupiący hot dog prosto z grilla w towarzystwie cienkiej kiełbaski, wypełniony świeżymi warzywami i prażoną cebulką. Całość skąpana w idealnym sosie do mięs.
Składniki
- Bułka do hot dogów – 4 sztuki
- Parówki/kiełbaski – 4 sztuki
- Mosso Sos do Mięs Pieczonych i Grillowanych
- Ogórki konserwowe – 4-6 sztuk
- Pomidor- 2 sztuki
- Sałata
- Czerwona cebula – 1 sztuka
- Cebulka prażona – 4 łyżki
- Mosso Olej Mazowiecki – 2 łyżki
PRZYGOTOWANIE:
Bułkę przekroić w poprzek. Pokroić pomidory w półtalarki. Sałatę podzielić na listki. Ogórki pokroić w plastry.
Rozgrzać patelnię i posmarować ją Olejem Mazowieckim Mosso za pomocą pędzla. Grillować bułki po wewnętrznej stronie, a następnie grillować parówki.
Bułki posmarować Sosem do Mięs Pieczonych i Grillowanych Mosso. Układać sałatę oraz pokrojone pikle, pomidory i czerwoną cebulę. Dodać grillowaną parówkę i posypać prażoną cebulą. Dodatkowo z wierzchu również polać Sosem do Mięs Pieczonych i Grillowanych Mosso.
Możesz zamieniać sosy według własnego uznania – hot dog będzie smakował doskonale także z sosem czosnkowym, burgerowym czy majonezem.
Skomentuj lub zobacz komentarze