Hot dog z grilla z piklami oraz Sosem do Mięs Pieczonych i Grillowanych

hot dog z grilla

Chrupiący hot dog prosto z grilla w towarzystwie cienkiej kiełbaski, wypełniony świeżymi warzywami i prażoną cebulką. Całość skąpana w idealnym sosie do mięs.

Składniki

PRZYGOTOWANIE:

  1. Bułkę przekroić w poprzek. Pokroić pomidory w półtalarki. Sałatę podzielić na listki. Ogórki pokroić w plastry.

  2. Rozgrzać patelnię i posmarować ją Olejem Mazowieckim Mosso za pomocą pędzla. Grillować bułki po wewnętrznej stronie, a następnie grillować parówki.

  3. Bułki posmarować Sosem do Mięs Pieczonych i Grillowanych Mosso. Układać sałatę oraz pokrojone pikle, pomidory i czerwoną cebulę. Dodać grillowaną parówkę i posypać prażoną cebulą. Dodatkowo z wierzchu również polać Sosem do Mięs Pieczonych i Grillowanych Mosso.

    Możesz zamieniać sosy według własnego uznania – hot dog będzie smakował doskonale także z sosem czosnkowym, burgerowym czy majonezem.

Do tej potrawy pasują

ilość porcji: 4
×