Hot dog z grilla z piklami, sosem barbecue i ketchupem

hot dog z grilla

Chrupiący hot dog prosto z grilla w towarzystwie cienkiej kiełbaski, wypełniony świeżymi warzywami i prażoną cebulką. Całość skąpana w idealnym na grilla sosie barbecue oraz klasycznym ketchupie.

Składniki

  • Bułka do hot dogów – 4 sztuki
  • Parówki/kiełbaski – 4 sztuki
  • Mosso Sos Barbecue
  • Mosso Ketchup Premium Łagodny
  • Ogórki konserwowe – 4-6 sztuk
  • Pomidor- 2 sztuki
  • Sałata
  • Czerwona cebula – 1 sztuka
  • Cebulka prażona – 4 łyżki
  • Mosso Olej Mazowiecki – 2 łyżki

PRZYGOTOWANIE:

  1. Bułkę przekroić w poprzek. Pokroić pomidory w półtalarki. Sałatę podzielić na listki. Ogórki pokroić w plastry.

  2. Rozgrzać patelnię i posmarować ją olejem za pomocą pędzla. Grillować bułki po wewnętrznej stronie, a następnie grillować parówki.

  3. Bułki posmarować Sosem Berbecue Mosso. Układać sałatę oraz pokrojone pikle, pomidory i czerwoną cebulę. Dodać grillowaną parówkę i posypać prażoną cebulą. Dodatkowo z wierzchu polać Ketchupem Łagodnym Mosso.

    Możesz zamieniać sosy według własnego uznania – hot dog będzie smakował doskonale także z sosem czosnkowym, burgerowym czy majonezem.

ilość porcji: 4
×