Udostępnij:
Grillowe menu poszerza się z każdym przepisem – tym razem nie będzie inaczej! Próbowaliście już halloumi z grilla? Cały sekret tkwi w marynacie z musztardy i sosu sojowego. Całość podana z lekką sałatką i wyrazistym sosem.
Składniki
- Ser halloumi – 2 opakowania
- Sos sojowy – 2 łyżki
- Mosso Musztarda Stołowa – 2 łyżki
- Mosso Sos Barbecue – 8 łyżek
- Ogórek gruntowy – 3 sztuki
- Pomidor malinowy – 2 sztuki
- Pomidorki koktajlowe – 1 garść
- Rukola – 1 szklanka
- Mosso Olej Mazowiecki – 2 łyżki
- Sól, pieprz – do smaku
Ser halloumi pokroić w plastry, wymieszać z sosem sojowym oraz Musztardą Stołową Mosso.
Odstawić na 15 minut.W tym czasie przygotować sałatkę. Pokroić pomidory na ósemki, małe pomidorki na połówki. Ogórki pokroić w talarki. Wymieszać warzywa z rukolą, polać Olejem Mazowieckim Mosso i doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Rozgrzać patelnię lub grilla, ser grillować z obu stron aż będzie dobrze przypieczony. Podawać z Sosem Barbecue Mosso oraz świeżą sałatką.
Skomentuj lub zobacz komentarze