70 minut min
4 porcje
bardzo łatwy
Udostępnij:
Surówka z sosem o smaku wasabi to doskonałe uzupełnienie dań mięsnych. Jej przygotowanie jest niezwykle proste, a sos o smaku wasabi wzbogaca danie, nadając mu wyrazisty i oryginalny smak.
Składniki
- Drobno poszatkowana biała i czerwona kapusta – 500 g
- Świeża kolendra (opcjonalnie) – ½ pęczka
Sos:
- Śmietanka 18 % tł. – ½ szklanki
- Mosso Majonez Napoleoński – 4 łyżki
- Pasta wasabi – 1 łyżeczka
- Sól i pieprz do smaku
Połączyć kapustę i kolendrę w misce.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Polać sosem i wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę (dzięki temu surówka nieco zmięknie. Czas ten można skrócić, wówczas będzie ona bardziej chrupiąca).
Skomentuj lub zobacz komentarze
-
Super dodatek!
Super dodatek!