Karnawałowe parówki w cieście francuskim

parowki w cieście francuskim

Na karnawałowym stole zawsze jest mnóstwo przekąsek. Jedną z nich mogą być parówki w cieście francuskim, które fantastycznie smakują podane na gorąco!

Składniki

PRZYGOTOWANIE:

  1. Ciasto pokroić na 6 równych prostokątów. Paprykę umyć i pokroić na cienkie długie paski. Pieczarki pokroić na plasterki, a oliwki na połówki.

  2. Na każdy prostokąt ciasta francuskiego ułożyć po 1 plasterku sera żółtego, 1 parówkę, posmarować wzdłuż parówki Musztardą Sarepską Mosso oraz Sosem do Mięs Pieczonych i Grillowanych Mosso. Na wierzch położyć pokrojone oliwki, plasterki pieczarek oraz paski papryki.

  3. Każdy prostokąt zawinąć w rulon, posmarować wierzch roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Piec przez około 15-18 minut w temp. 200°C. Można podać samodzielnie albo z dodatkową porcją Sosu do Mięs Pieczonych i Grillowanych Mosso lub Musztardy Sarepskiej Mosso.

Do tej potrawy pasują

czas potrzebny: 30 minut
ilość porcji: 6
×