Udostępnij:
Na karnawałowym stole zawsze jest mnóstwo przekąsek. Jedną z nich mogą być parówki w cieście francuskim, które fantastycznie smakują podane na gorąco!
Składniki
- parówki – 6 sztuk
- ciasto francuskie – 1 arkusz
- Mosso Musztarda Sarepska – 3 łyżki
- Mosso Sos do Mięs Pieczonych i Grillowanych – 4 łyżki
- ser żółty – 6 plastrów
- papryka czerwona – ½ sztuki
- pieczarki – 4 sztuki
- oliwki czarne – 18 sztuk
- sezam – 3 łyżki
- jajko – 1 sztuka
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto pokroić na 6 równych prostokątów. Paprykę umyć i pokroić na cienkie długie paski. Pieczarki pokroić na plasterki, a oliwki na połówki.
Na każdy prostokąt ciasta francuskiego ułożyć po 1 plasterku sera żółtego, 1 parówkę, posmarować wzdłuż parówki Musztardą Sarepską Mosso oraz Sosem do Mięs Pieczonych i Grillowanych Mosso. Na wierzch położyć pokrojone oliwki, plasterki pieczarek oraz paski papryki.
Każdy prostokąt zawinąć w rulon, posmarować wierzch roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Piec przez około 15-18 minut w temp. 200°C. Można podać samodzielnie albo z dodatkową porcją Sosu do Mięs Pieczonych i Grillowanych Mosso lub Musztardy Sarepskiej Mosso.
Skomentuj lub zobacz komentarze