Wiosenna sałatka z nowalijek z awokado i winegretem czosnkowym

Wiosenna sałatka z nowalijek z awokado i winegretem czosnkowym

Wiosna budzi się do życia, a wraz z nią dojrzewają rośliny. Warto przygotować z nich sałatkę, która będzie złożona z darów natury. Co można wykorzystać? Groszek, cukinię i młodą sałatę – niech wiosna zagości na talerzu!

Składniki

  • Młode liście sałat mix – 100 g (1 paczka)
  • Pomidorki koktajlowe – 12 szt.
  • Jajka przepiórcze – 16 szt.
  • Awokado – 1 szt.
  • Kiełki groszku – 1 garść
  • Młoda cukinia – ½ szt.
  • Mosso Sos Czosnkowy – 3 łyżki
  • Sok jabłkowy – 100 ml

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do miseczek wyłożyć mix sałat, przekrojone na cztery części pomidorki, połówki ugotowanych jajek przepiórczych, cząstki awokado, kiełki groszku i pokrojoną w paseczki cukinię. Sos Czosnkowy Mosso połączyć z sokiem jabłkowym i skropić nim sałatki.

Do tej potrawy pasuje

ilość porcji: 3
×