15 min
2 porcje
bardzo łatwy
Udostępnij:
Śledź w śmietanie to klasyk, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Oto sprawdzony przepis na śledzia w śmietanie z jabłkiem i cebulką.
Składniki
- Filety śledziowe w oleju – 300 g
- Mosso Majonez Napoleoński – 200 ml
- Kwaśna śmietana 18% – 100 ml
- Cebula – 1 mała sztuka
- Jabłko – 1 małe
- Sól i biały pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę i jabłko pokroić w drobną kostkę. Wymieszać w misce z Majonezem Napoleońskim Mosso i śmietaną. Całość doprawić solą i pieprzem.
Śledzie pokroić dowolnie na mniejsze części i wymieszać z sosem majonezowym. Przykryć i schładzać w lodówce przynajmniej przez 2 godziny.
Skomentuj lub zobacz komentarze