Śledź w sosie majonezowo-śmietanowym

Śledź w sosie majonezowo-śmietanowym

Śledź w śmietanie to klasyk, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Oto sprawdzony przepis na śledzia w śmietanie z jabłkiem i cebulką.

Składniki

  • Filety śledziowe w oleju – 300 g
  • Mosso Majonez Napoleoński – 200 ml
  • Kwaśna śmietana 18% – 100 ml
  • Cebula – 1 mała sztuka
  • Jabłko – 1 małe
  • Sól i biały pieprz

PRZYGOTOWANIE:

  1. Cebulę i jabłko pokroić w drobną kostkę. Wymieszać w misce z Majonezem Napoleońskim Mosso i śmietaną. Całość doprawić solą i pieprzem.

  2. Śledzie pokroić dowolnie na mniejsze części i wymieszać z sosem majonezowym. Przykryć i schładzać w lodówce przynajmniej przez 2 godziny.

Do tej potrawy pasuje

przygotowania: 15 minut
ilość porcji: 2
×