Surówka z marchwi, chrzanu i żurawiny

Surówka z marchwi, chrzanu i żurawiny

Idealna surówka do obiadu? To zdecydowanie ta z tartej marchewki, wzbogacona o suszoną żurawinę i pikantną nutę chrzanu. Każdy obiad z jej dodatkiem smakuje wyśmienicie!

Składniki

  • Marchew – 0,5 kg
  • Żurawina suszona – 100 g
  • Mosso Chrzan Śmietankowy – 5 łyżek
  • Sok z cytryny – 1 łyżka
  • Cukier – 3 łyżeczki
  • Sól do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce na grubym oczku. Dodać żurawinę, Chrzan Śmietankowy Mosso, sok z cytryny, oraz cukier. Doprawić do smaku szczyptą soli i dokładnie wymieszać.

Do tej potrawy pasuje

×