Sos chrzanowo-kaparowy do mięs pieczonych

Sos chrzanowo-kaparowy do mięs pieczonych

Czy istnieje przepis na idealny sos do mięsa? Tak, my do mamy! Sprawdź, jak zrobić pyszny sos chrzanowo-kaparowy, który perfekcyjnie komponuje się ze smakiem pieczeni.

Składniki

  • Mosso Chrzan Delikatesowy 200 ml – 1 słoiczek
  • Słodka śmietanka 18% – 500 ml
  • Kapary marynowane – 2 łyżki
  • Kurkuma – 1/2 łyżeczki
  • Cukier – 1 łyżeczka
  • Sól do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Wszystkie składniki połączyć w rondelku i doprowadzić do wrzenia. Ostrość sosu w razie potrzeby wzmocnić Chrzanem Delikatesowym Mosso – tradycyjnym lub osłabić śmietanką.

    Sos używać na ciepło lub zimno do mięs pieczonych, jajek na twardo lub według własnego pomysłu.

Do tej potrawy pasuje

ilość porcji: 1
×