Łosoś z grilla z sosem koperkowym i grillowanymi warzywami

grillowany łosoś

Dobrze przyrządzona ryba z grilla to zdrowe i smaczne danie. Nasza dzisiejsza propozycja to grillowany łosoś z delikatnym sosem koperkowym, w towarzystwie warzyw – doskonały pomysł na obiad prosto z grilla.

Składniki

  • Filet z łososia – 600 g
  • Mosso Majonez Napoleoński4 łyżki
  • Koperek świeży – 1 pęczek
  • Jogurt grecki – 2 łyżki
  • Batat – 1 sztuka
  • Czerwona papryka – 1 sztuka
  • Czerwona cebula – 1 sztuka
  • Kapusta pekińska – 1 szklanka
  • Mosso Olej Mazowiecki – 2 łyżki
  • Sól, pieprz – do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Filet z łososia umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na 4 porcje. Przyprawić solą i pieprzem.

  2. Koperek posiekać i wymieszać w miseczce z Majonezem Napoleońskim Mosso i jogurtem. Doprawić do smaku. Warzywa umyć i pokroić na plastry, a paprykę w paski. Grillować na dobrze rozgrzanej patelni.

  3. Mocno zgrillowane warzywa wymieszać z pokrojoną kapustą. Następie grillować kawałki łososia i podawać z sałatką wraz z kilkoma łyżkami sosu koperkowego.

Do tej potrawy pasują

ilość porcji: 2
×