Udostępnij:
Dobrze przyrządzona ryba z grilla to zdrowe i smaczne danie. Nasza dzisiejsza propozycja to grillowany łosoś z delikatnym sosem koperkowym, w towarzystwie warzyw – doskonały pomysł na obiad prosto z grilla.
Składniki
- Filet z łososia – 600 g
- Mosso Majonez Napoleoński – 4 łyżki
- Koperek świeży – 1 pęczek
- Jogurt grecki – 2 łyżki
- Batat – 1 sztuka
- Czerwona papryka – 1 sztuka
- Czerwona cebula – 1 sztuka
- Kapusta pekińska – 1 szklanka
- Mosso Olej Mazowiecki – 2 łyżki
- Sól, pieprz – do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Filet z łososia umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na 4 porcje. Przyprawić solą i pieprzem.
Koperek posiekać i wymieszać w miseczce z Majonezem Napoleońskim Mosso i jogurtem. Doprawić do smaku. Warzywa umyć i pokroić na plastry, a paprykę w paski. Grillować na dobrze rozgrzanej patelni.
Mocno zgrillowane warzywa wymieszać z pokrojoną kapustą. Następie grillować kawałki łososia i podawać z sałatką wraz z kilkoma łyżkami sosu koperkowego.
Skomentuj lub zobacz komentarze