Koreczki z paluszków krabowych z pomidorkami i mozzarellą

Koreczki z paluszków krabowych z pomidorkami i mozzarellą

Szukasz pomysłu na nietypową przekąskę? Wypróbuj koreczki z paluszków krabowych! Są niezwykle łatwe w przygotowaniu i doskonałe w smaku. Można wykorzystać je także w roli przystawki lub przekąski podczas przyjęcia.

Składniki

  • Paluszki krabowe – 5
  • Pomidorki koktajlowe – 20
  • Mini mozzarella – 150 g
  • Czarne oliwki bez pestek – 20
  • Świeża bazylia

Sos:

PRZYGOTOWANIE:

  1. Paluszki krabowe należy przeciąć na cztery równe części, pomidorki umyć, a mozzarellę i oliwki odsączyć z płynu.

  2. Nadziać na patyczki do koreczków na przemian: oliwka, mozzarella, pomidorek i paluszek krabowy. Pomiędzy mozzarellą i oliwką umieścić listek, bądź dwa, świeżej bazylii.

  3. Do naczynia włożyć Chrzan Delikatesowy Mosso i wymieszać go z posiekanym koperkiem. Dodawać stopniowo Olej Mazowiecki Mosso i mieszać dokładnie. Na koniec dodać ocet winny i doprawić do smaku solą i pieprzem.

  4. Tak przygotowane koreczki maczaj w sosie. Smacznego!

Do tej potrawy pasują

przygotowania: 20 minut
czas potrzebny: 20 minut
ilość porcji: 10
kuchnia grecka
Przystawka
×