20 min
2 porcje
łatwy
Udostępnij:
Smaczny pomysł na śniadanie! Przygotuj awokado i nafaszeruj je pastą jajeczną z dodatkiem Majonezu Napoleońskiego MOSSO. Koniecznie wypróbuj!
Składniki
- Jajko – 2 sztuki
- Rzodkiewka – 10 sztuk
- Ogórek gruntowy – 3 sztuki
- Listki świeżej bazylii – 1 łyżka
- Listki świeżego tymianku – 1 łyżeczka
- Majonez Napoleoński – 30 – 40 g
- Awokado hass – 2 sztuki
- Łosoś wędzony – 40 g
- Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Jajka ugotuj na twardo, przełóż do zimnej wody na 5 minut, a następnie obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Ogórki obierz, posiekaj razem z rzodkiewką w bardzo drobną kostkę. Zioła rozdrobnij. Jajka przełóż do miski, dodaj warzywa, zioła, Majonez Napoleoński MOSSO, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Awokado przekrój na pół, pozbądź się pestki. Do każdej połówki nałóż porcję pasty.
Przed podaniem udekoruj awokado świeżymi ziołami. Podawaj z ulubionym pieczywem.
Skomentuj lub zobacz komentarze