Faszerowane awokado z pastą jajeczną

Faszerowane awokado z pastą jajeczną

Smaczny pomysł na śniadanie! Przygotuj awokado i nafaszeruj je pastą jajeczną z dodatkiem Majonezu Napoleońskiego MOSSO. Koniecznie wypróbuj!

Składniki

  • Jajko – 2 sztuki
  • Rzodkiewka – 10 sztuk
  • Ogórek gruntowy – 3 sztuki
  • Listki świeżej bazylii – 1 łyżka
  • Listki świeżego tymianku – 1 łyżeczka
  • Majonez Napoleoński – 30 – 40 g
  • Awokado hass – 2 sztuki
  • Łosoś wędzony – 40 g
  • Sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Jajka ugotuj na twardo, przełóż do zimnej wody na 5 minut, a następnie obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach.

  2. Ogórki obierz, posiekaj razem z rzodkiewką w bardzo drobną kostkę. Zioła rozdrobnij. Jajka przełóż do miski, dodaj warzywa, zioła, Majonez Napoleoński MOSSO, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.

  3. Awokado przekrój na pół, pozbądź się pestki. Do każdej połówki nałóż porcję pasty.

  4. Przed podaniem udekoruj awokado świeżymi ziołami. Podawaj z ulubionym pieczywem.

czas potrzebny: 20 minut
ilość porcji: 2
×