Biała kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym

biała kiełbasa zapiekana

Z przepisem na białą kiełbasę można już powoli rozpocząć przygotowania do Wielkanocy. Jednym ze sposobów na jej przyrządzenie jest zapieczenie mięsa w wyrazistym sosie chrzanowym. Proste i naprawdę pyszne!

Składniki

  • biała kiełbasa – 6 sztuk
  • cebula – 2 sztuki
  • masło – 1 łyżka
  • Mosso Chrzan Delikatesowy – 4 łyżki
  • śmietana 18% tł. – 200 g
  • śmietana 30% tł. – 125 ml
  • suszony majeranek – 1 łyżka
  • sól, pieprz
  1. Cebule obrać, pokroić w piórka i podsmażyć na maśle.

  2. Następnie dodać Chrzan Delikatesowy Mosso, majeranek oraz obie śmietanki. Gotować na małym ogniu przez 2 minuty i doprawić solą oraz pieprzem do smaku.

  3. Sos przelać do formy żaroodpornej, na wierzchu ułożyć kiełbasy. Piec przez około 35 minut w temperaturze 180°C. Podawać z tartymi buraczkami.

Do tej potrawy pasuje

ilość porcji: 5
×