Udostępnij:
Z przepisem na białą kiełbasę można już powoli rozpocząć przygotowania do Wielkanocy. Jednym ze sposobów na jej przyrządzenie jest zapieczenie mięsa w wyrazistym sosie chrzanowym. Proste i naprawdę pyszne!
Składniki
- biała kiełbasa – 6 sztuk
- cebula – 2 sztuki
- masło – 1 łyżka
- Mosso Chrzan Delikatesowy – 4 łyżki
- śmietana 18% tł. – 200 g
- śmietana 30% tł. – 125 ml
- suszony majeranek – 1 łyżka
- sól, pieprz
Cebule obrać, pokroić w piórka i podsmażyć na maśle.
Następnie dodać Chrzan Delikatesowy Mosso, majeranek oraz obie śmietanki. Gotować na małym ogniu przez 2 minuty i doprawić solą oraz pieprzem do smaku.
Sos przelać do formy żaroodpornej, na wierzchu ułożyć kiełbasy. Piec przez około 35 minut w temperaturze 180°C. Podawać z tartymi buraczkami.
Skomentuj lub zobacz komentarze
-
Jestem bardzo zadowolona kiełbasa przyrządzona wg tego przepisu była bardzo smaczna.
-
Wĺasnie piekę,zapach boski, mąż przed wyjazdem w delegacje zje,juź chodzi I czeka. Cudnie pachnie,dodalam jeszcze czosnku.
-
proste i smakowite.
Jestem bardzo zadowolona kiełbasa przyrządzona wg tego przepisu była bardzo smaczna.
Wĺasnie piekę,zapach boski, mąż przed wyjazdem w delegacje zje,juź chodzi I czeka. Cudnie pachnie,dodalam jeszcze czosnku.
proste i smakowite.