Udostępnij:
Szukasz pomysłu na nietypową przekąskę? Wypróbuj koreczki z paluszków krabowych! Są niezwykle łatwe w przygotowaniu i doskonałe w smaku. Można wykorzystać je także w roli przystawki lub przekąski podczas przyjęcia.
Składniki
- Paluszki krabowe – 5
- Pomidorki koktajlowe – 20
- Mini mozzarella – 150 g
- Czarne oliwki bez pestek – 20
- Świeża bazylia
Sos:
- Mosso Chrzan Delikatesowy – 6 łyżeczek
- Posiekany świeży koperek – 2 łyżki
- Mosso Olej Mazowiecki – ½ szklanki
- Ocet winny – 1 łyżka
- Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Paluszki krabowe należy przeciąć na cztery równe części, pomidorki umyć, a mozzarellę i oliwki odsączyć z płynu.
Nadziać na patyczki do koreczków na przemian: oliwka, mozzarella, pomidorek i paluszek krabowy. Pomiędzy mozzarellą i oliwką umieścić listek, bądź dwa, świeżej bazylii.
Do naczynia włożyć Chrzan Delikatesowy Mosso i wymieszać go z posiekanym koperkiem. Dodawać stopniowo Olej Mazowiecki Mosso i mieszać dokładnie. Na koniec dodać ocet winny i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowane koreczki maczaj w sosie. Smacznego!
Skomentuj lub zobacz komentarze
-
Super
Super