Pobierz darmowy e-BOOK z pysznymi świątecznymi przepisami i spraw, by te święta były niezapomniane! Kliknij i pobierz.

Śledź w sosie chrzanowo-majonezowym

Śledź w sosie chrzanowo-majonezowym

Czego nie może zabraknąć w te Święta na Twoim stole? Oczywiście, że śledzi! Sprawdź nasz przepis, w którym główne skrzypce (oprócz śledzi, rzecz jasna) grają Majonez Lekki i Chrzan Delikatesowy MOSSO!

Składniki

  • Majonez Lekki MOSSO – 200 g
  • Chrzan Delikatesowy MOSSO – 2 łyżki
  • Śmietana 12% – 100 g
  • Filet śledziowy a’la matias w oleju – 250 g
  • Groszek konserwowy – 120 g (waga po odsączeniu)
  • Pieprz – do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Majonez wymieszaj z chrzanem i śmietaną, dopraw do smaku pieprzem.

  2. Śledzie odsącz z oleju na ręczniku papierowym. Pokrój w mniejsze kawałki, przełóż do miski. Dodaj sos, wymieszaj, posyp groszkiem konserwowym. Przed podaniem schłódź w lodówce.

czas potrzebny: 10 minut
ilość porcji: 2
kuchnia polska
×