min
4 porcje
Średnio trudny
Udostępnij:
Świetny pomysł na nadziewany chlebek, idealny na imprezę lub piknik! Przygotuj go i dodaj do środka oraz do podania Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO. Zasmakuje każdemu!
Składniki
- Papryka czerwona – 1 sztuka
- Papryka żółta – 1 sztuka
- Cukinia – 1 sztuka
- Mały podłużny chleb – 1 bochenek (550 g)
- Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO – 4 łyżki + do podania
- Żółty ser w plastrach – 100 g
- Szynka w plastrach – 150 g
PRZYGOTOWANIE:
Papryki i cukinię pokrój w plastry. Ugrilluj z każdej strony, aż będą miękkie.
Nożem odkrój górę chleba, ze środka wyskub miąższ.
Na spodzie rozsmaruj Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO, ułóż kolejno – szynkę, paprykę, ser oraz pozostałe warzywa. Wierzch polej sosem i przykryj ściętą “czapeczką” chleba. Schłódź w lodówce przez 30 minut.
Przed podaniem podziel na kawałki. Podawaj z sosem Musztardowo-Chrzanowym MOSSO.
Skomentuj lub zobacz komentarze