10 min
2 porcje
bardzo łatwy
Udostępnij:
Grillowane krewetki do doskonały pomysł na lunch. Smak krewetek podkreśli sos o smaku wasabi, nadając temu daniu niecodzienną, pikantną nutę.
Składniki
- Duże krewetki (jumbo lub tygrysie), surowe, bez skorupki – 8
- Mosso Olej Mazowiecki
- Sól do smaku
Sos:
- Śmietanka 18 % tł. – ½ szklanki
- Mosso Majonez Napoleoński – 4 łyżki
- Pasta wasabi – 1 łyżeczka
- Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Krewetki doprawić do smaku solą i skropić delikatnie Olejem Mazowieckim Mosso.
Grillować na rozgrzanej patelni lub na grillu z obu stron na złoty kolor (ok. 4 minuty).
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ułożyć na talerzu i skropić sosem.
Skomentuj lub zobacz komentarze
-
Super
Super