Nadziewany chlebek

Nadziewany chlebek

Świetny pomysł na nadziewany chlebek, idealny na imprezę lub piknik! Przygotuj go i dodaj do środka oraz do podania Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO. Zasmakuje każdemu!

Składniki

  • Papryka czerwona – 1 sztuka
  • Papryka żółta – 1 sztuka
  • Cukinia – 1 sztuka
  • Mały podłużny chleb – 1 bochenek (550 g)
  • Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO – 4 łyżki + do podania
  • Żółty ser w plastrach – 100 g
  • Szynka w plastrach – 150 g

PRZYGOTOWANIE:

  1. Papryki i cukinię pokrój w plastry. Ugrilluj z każdej strony, aż będą miękkie.

  2. Nożem odkrój górę chleba, ze środka wyskub miąższ.

  3. Na spodzie rozsmaruj Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO, ułóż kolejno – szynkę, paprykę, ser oraz pozostałe warzywa. Wierzch polej sosem i przykryj ściętą “czapeczką” chleba. Schłódź w lodówce przez 30 minut.

  4. Przed podaniem podziel na kawałki. Podawaj z sosem Musztardowo-Chrzanowym MOSSO.

czas potrzebny: 45 minut
ilość porcji: 4
Piknik
×