Wątróbki drobiowe w boczku na pieczonej gruszce z salsą z mango i ketchupu

Wątróbki drobiowe w boczku na pieczonej gruszce z salsą z mango i ketchupu

To połączenie bardzo męskich smaków z nutą owoców. Dzięki tej propozycji Twój grill przejdzie do historii jako najciekawsze doświadczenie smakowe.

SKŁADNIKI:

  • wątróbka drobiowa – 120 g
  • Mosso Olej Mazowiecki – 1 łyżka
  • boczek wędzony surowy – 4 długie plastry
  • gruszka średnio twarda – 1 duża sztuka
  • mango dojrzałe – ½ szt.
  • Mosso Ketchup Pikantny – 4 łyżki
  • świeża kolendra – ½ średniego pęczka

PRZYGOTOWANIE:

  1. Wątróbkę oczyścić z żyłek, podzielić na cztery części, każdą owinąć plastrem boczku i spiąć wykałaczką. Następnie natłuścić olejem i zgrillować z obu stron na złoty kolor (około 5 minut z każdej strony).

  2. Gruszkę pociąć wzdłuż na centymetrowe plastry i również zgrillować.

  3. Mango obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę, dodać Ketchup Pikantny Mosso, posiekaną kolendrę i wymieszać.

  4. Każdą wątróbkę ułożyć plastrze zgrillowanej gruszki i podać z salsą.

Do tej potrawy pasuje

ilość porcji: 2
×