Szaszłyki mięsno – warzywne z Sosem Barbecue

Szaszłyki mięsno – warzywne z Sosem Barbecue

Szszłyki to absolutny klasyk na polskim grillu. Najlepsze są te mięsno-warzywne. Łączą w sobie wyrazistość grilla z lżejszymi warzywami. Oprócz papryki, można też dodać cukinię, która z grilla prezentuje się wyjątkowo pysznie!

SKŁADNIKI:

  • łopatka wieprzowa – 300 g
  • cebula – 1 szt.
  • papryka kolorowa (świeża) – 2 szt.
  • Mosso Sos Barbecue
  • Mosso Olej Mazowiecki – do natłuszczenia
  • sól, pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Mięso i paprykę pokroić w kostkę, a cebulę w plasterki. Nabić naprzemiennie na patyczki do szaszłyków.

  2. Doprawić solą i pieprzem do smaku, natłuścić olejem i zgrillować na rozgrzanym ruszcie.

    Podawać z Sosem Barbecue Mosso.

ilość porcji: 3
×