Szaszłyki drobiowe z ananasem marynowane w Sosie Curry

Szaszłyki drobiowe z ananasem marynowane w Sosie Curry

To klasyk w nowej odsłonie. Wypróbuj nowy przepis na szaszłyki. Tak samo proste w przygotowaniu jak tradycyjne, a smakują ciekawiej. Zaszalej z ananasem i sosem curry podczas następnego grilla.

SKŁADNIKI:

  • filet z kurczaka lub indyka – 500 g
  • ananas świeży – ½ szt.
  • Mosso Sos Curry – 4 łyżki
  • sól i płatki chili do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Filet z kurczaka i obranego ananasa pokroić w kostkę. Do mięsa dodać Sos Curry Mosso, odrobinę soli, płatki chili do smaku, wymieszać i odstawić do lodówki na 1 godzinę.

  2. Kostki ananasa i zamarynowane mięso nadziać na szpadki do szaszłyków i zgrillować na średnio rozgrzanym ruszcie.

    Podawać z dodatkowym Sosem Curry Mosso.

Do tej potrawy pasuje

ilość porcji: 4
×