15 min
porcji

Udostępnij:

Bardzo prosta, ale i wyjątkowo smaczna surówka z pora, ananasa i rodzynek. Mieszanka ostrości i słodyczy skąpana w aksamitnym majonezie. Podana w przekrojonym na pół, wydrążonym ananasie będzie ozdobą każdego stołu.
Składniki
- por – 2 średnie sztuki
- ananas świeży lub z puszki – ¼ szt.
- rodzynki – 100 g
- ocet jabłkowy – 1 łyżeczka
- cukier – 2 łyżeczki
- sól, pieprz do smaku
- Mosso Majonez Sałatkowy – 3-4 łyżki
PRZYGOTOWANIE:
Por dokładnie oczyścić, odciąć ciemnozielone liście, pozostałą część pokroić w cienkie półkrążki. Dodać pokrojonego w kostkę ananasa, wcześniej sparzone wrzątkiem rodzynki i wszystkie przyprawy.
Wymieszać i połączyć z Majonezem Sałatkowym.
Skomentuj lub zobacz komentarze