Surówka z pora, ananasa i rodzynek

Surówka z pora, ananasa i rodzynek

Bardzo prosta, ale i wyjątkowo smaczna surówka z pora, ananasa i rodzynek. Mieszanka ostrości i słodyczy skąpana w aksamitnym majonezie. Podana w przekrojonym na pół, wydrążonym ananasie będzie ozdobą każdego stołu.

Składniki

  • por – 2 średnie sztuki
  • ananas świeży lub z puszki – ¼ szt.
  • rodzynki – 100 g
  • ocet jabłkowy – 1 łyżeczka
  • cukier – 2 łyżeczki
  • sól, pieprz do smaku
  • Mosso Majonez Sałatkowy – 3-4 łyżki

PRZYGOTOWANIE:

  1. Por dokładnie oczyścić, odciąć ciemnozielone liście, pozostałą część pokroić w cienkie półkrążki. Dodać pokrojonego w kostkę ananasa, wcześniej sparzone wrzątkiem rodzynki i wszystkie przyprawy.

    Wymieszać i połączyć z Majonezem Sałatkowym.

Do tej potrawy pasuje

×