Skrzydełka z grilla w miodzie i sosie do mięs

skrzydełka z grilla, skrzydełka w miodzie, skrzydełka z sosem barbecue

Skrzydełka w miodzie do grillowy ulubieniec wielu z nas. Warto przełamać słodycz miodowej marynaty dodatkiem Sosu do Mięs Pieczonych i Grillowanych, który zbalansuje smak. To przepis na udane grillowanie – spróbuj!

Składniki

PRZYGOTOWANIE SKRZYDEŁEK:

  1. Mięso opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowy. Sos do Mięs Pieczonych i Grillowanych Mosso wymieszać z olejem, miodem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawić solą i pieprzem.

  2. Mięso wymieszać z marynatą, włożyć do miski i owinąć folią. Włożyć do lodówki i pozostawić minimum 4 godziny.

  3. Grillować na dobrze rozgrzanym grillu lub piekarniku w trybie grilla.

ilość porcji: 6-8
×