Sałatka ziemniaczana

Sałatka ziemniaczana

To propozycja sycąca, z myślą o zimniejszych dniach. Z powodzeniem zastąpi też puree z ziemniaków, frytki czy kaszę w daniu z mięsem. Dodaj warzywa, a następnie Sos Curry Mosso, aby uzyskać niepowtarzalny smak. Musisz jej spróbować!

SKŁADNIKI:

  • ugotowane młode ziemni – 300 g 
  • ser cheddar – 1 plasterek
  • rzodkiewki – 3-4 szt
  • ogórek zielony – 1 szt
  • czerwona cebula – ¼ szt
  • koperek – 4 łyżki 
  • Mosso Sos Curry – 3 łyżki 
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE:

  1. Ugotowane wcześniej i schłodzone ziemniaki pokroić w niezbyt dużą kostkę.

  2. Cebulę pokroić w cieniutkie piórka.

  3. Rzodkiewki i ogórka pokroić w plasterki.

  4. Świeży koperek posiekać drobno.

  5. Ser pokruszyć na drobne kawałeczki.

  6. Wszystkie składniki wymieszać delikatnie w misce, a następnie dodać Sos Curry Mosso.

  7. Całość jeszcze raz delikatnie zamieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

  8. Sałatka ziemniaczana najlepiej smakuje schłodzona przez minimum 30 minut w lodówce.

Do tej potrawy pasuje

przygotowania: 15 minut
ilość porcji: 4
×