Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą

Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą

Tuńczyk, kukurydza i ryż to składniki na pełnowartościową przekąskę. Pełna wartości odżywczych – zdrowych tłuszczy, dobrych węglowodanów oraz białka pochodzących z tuńczyka, sprawdzi się jako posiłek po wysiłku lub lunch do pracy. Przygotujesz ją w zaledwie 20 minut. 

SKŁADNIKI:

  • Ryż – 200 g 
  • tuńczyk w sosie własnym – 2 puszki 
  • kukurydza – 1 puszka ok 300 g
  • czerwona cebula – 1 szt
  • jajko – 1 szt
  • Mosso Majonez Sałatkowy – 2-3 łyżki 
  • posiekana natki pietruszki – 3 łyżki 
  • sól, pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Ryż ugotować na sypko zgodnie z instrukcją z opakowania.

  2. Cebulę obrać i posiekać. 

  3. Jajko ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę.

  4. Kukurydzę odcedzić na sicie. 

  5. Tuńczyka odsączyć z zalewy.

  6. W misce połączyć wszystkie składniki – tuńczyka, kukurydzę, jajko, natkę pietruszki i cebulę. 

  7. Dodać Majonez Sałatkowy Mosso, sól oraz pieprz do smaku. 

  8. Wymieszać i gotowe.

Do tej potrawy pasuje

przygotowania: 20 minut
ilość porcji: 6
×