Sałatka z kalarepy

Sałatka z kalarepy

Jak przemycić kalarepę do codziennej diety? Najlepiej w sałatce. Smak kalarepy świetnie komponuje się z jabłkiem i orzechami włoskimi. Sałatkę polej dipem z jogurtu naturalnego oraz Majonezu Sałatkowego Mosso. Na koniec posyp danie owocami granatu. Nabierze nie tylko słodkości, ale będzie się pięknie prezentować na talerzu.

SKŁADNIKI:

  • kalarepa – 1 szt.
  • jabłko – 1 szt.
  • granat – 1 szt.
  • orzechy włoskie – ¼ szklanki
  • jogurt naturalny – 2 łyżki
  • Mosso Majonez Sałatkowy – 1 łyżka

PRZYGOTOWANIE:

  1. Orzechy włoskie podprażyć lekko na suchej patelni.

  2. Jabłko dokładnie umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w dużą kostkę (razem ze skórką).

  3. Kalarepę obrać ze skóry i pokroić w podłużne paseczki. 

  4. Jogurt wymieszać z Majonezem Sałatkowym Mosso.

  5. Wszystkie składniki sałatki wrzucić do miski, polać przygotowanym sosem majonezowym i posypać pestkami granatu.

Do tej potrawy pasuje

przygotowania: 20 minut
ilość porcji: 4
×