Warzywa
trudny
Białe kiełbaski pieczone z boczkiem
Lubisz boczek? W końcu jest wyrazisty w smaku i pasuje do różnych okazji. To przepis, który łączy w sobie smakową rozpustę (połączenie białych kiełbasek z bekonem), która wcale nie będzie kosztować Cię tygodniowych wyrzeczeń. To danie przygotujesz w piekarniku, czyli o wiele zdrowiej! Sprawdź przepis.
Sałatka Colesław
Colesław to popularna surówka dodawana do polskich obiadów. Sezon na nią trwa właściwie cały rok. Aby szybko ją przygotować, wystarczy wcześniej odstawić liście kapusty. W tym czasie możesz przygotować danie główne, a następnie dokończyć przygotowanie surówki.
łatwy
Sałatka z botwinką
Co zrobić z botwinki? Nie tylko zupę! Poznaj super łatwy i szybki przepis na lekką i wiosenną-letnią sałatkę z botwinką w roli głównej. Jeżeli wykorzystasz gotowe mieszanki sałat, przygotowanie jej zajmie Ci zaledwie 5 minut. Idealna jako dodatek do obiadu czy grilla.
Sałatka z kurczakiem
To lekka odmiana tradycyjnej sałatki z kurczakiem. Różnorodność warzyw, doskonale przyrządzony kurczak oraz zioła, nadają niesamowity smak sałatce. Dodatek Majonezu Light Mosso nadaje przekąsce charakteru. Musisz spróbować!
Grillowany camembert z sosem ketchupowo-żurawinowym
A to ci nietypowe połączenie! Ser podpuszczkowy w pysznym sosie na bazie żurawiny zaskoczy każdego miłośnika ciekawych połączeń smakowych.Dowiedz się więcej!
Grillowane mini bagietki faszerowane warzywami z ketchupem
Szybka i prosta przekąska przed daniem głównym z grilla? Mini bagietki! Świeże warzywa i przyprawy pozwolą zaostrzyć apetyt na danie główne.Dowiedz się więcej!
Pieczarki i pomidory faszerowane serem pleśniowym i krewetkami
Szybka, warzywna, ale wytrawna przystawka dla znajomych? Faszerowane pieczarki i pomidory (co kto lubi!) z krewetkami sprostają wyzwaniu. Ser pleśniowy dodaje ostrości potrawie. Pokochasz je za szybkie przygotowanie.Dowiedz się więcej!
trudny
Burger ze szparagami
Szparagi to delikatne i sezonowe warzywa, których kosztować możemy przede wszystkim w maju. Mają delikatny, lekko gorzki smak. Ich zaletą jest to, że pasują… do wszystkiego! Dziś polecamy Ci burgera – specjalnie skomponowanego, aby wydobyć smak szparagów.Dowiedz się więcej!
Grillowane zielone szparagi z jajkiem i sosem musztardowo-śmietanowym
To absolutny klasyk – szparagi z jakiem sadzonym. Kto nigdy nie próbował, ten koniecznie powinien przygotować to danie choć raz w życiu. Jajka dodadzą energii na cały dzień, a szparagi nowego niebanalnego smaku! Nasz przepis kryje jeszcze kilka niespodzianek, więc koniecznie do niego zajrzyj.Dowiedz się więcej!