Ryby i owoce morza
łatwy
Sałatka z łososiem i amarantusem
Masz ochotę na danie niezwykłe w smaku, ale równocześnie proste w przygotowaniu? Połączenie wędzonego łososia z pikantnym sosem wasabi, aksamitnym awokado i słodką borówką amerykańską z pewnością pozytywnie Cię zaskoczy! Całość wzbogaca kozi ser, amarantus i chrupiące pestki dyni.Dowiedz się więcej!
łatwy
Sałatka makaronowa z krewetkami
Coś specjalnie dla miłośników owoców morza: krewetki z makaronem, cukinią i suszonymi pomidorami. Lekki sos bazyliowy wzbogaci smak potrawy i sprawi, że we własnej kuchni poczujesz się jak we włoskiej restauracji!Dowiedz się więcej!
łatwy
Sałatka z dorszem i kaszą gryczaną
Soczysty dorsz z kaszą gryczaną i warzywami to sposób na pyszną sałatkę. Wystarczy dodać rzodkiewkę, kalarepę i świeży szpinak, a całość wymieszać z aromatycznym sosem musztardowo-miodowym – spróbuj!Dowiedz się więcej!
Letnia sałatka z mango
Sałatka z odrobiną słodyczy i egzotyki w postaci mango? Czemu nie! Smakuje szczególnie dobrze w połączeniu z rybą, czarnuszką i sosem sezamowym – spróbuj!Dowiedz się więcej!
Sałatka z piklami i wędzoną rybą
Pełna smaku sałatka z wędzoną rybą i piklami to idealna propozycja na jesień. Dodatkowo to niezwykle proste w przygotowaniu danie z pikantną nutą w postaci sosu o smaku wasabi – spróbuj!Dowiedz się więcej!
Sałatka makaronowa z tuńczykiem
Pożywna sałatka z tuńczykiem i makaronem to doskonała propozycja na lunch lub lekki obiad. Smaku dodają pomidorki, oliwki i świeża rukola, a także lekki sos bazyliowy. Spróbuj!Dowiedz się więcej!
łatwy
Sałatka ze śledziem
Świąteczna sałatka ze śledziem i będzie idealnym dopełnieniem wigilijnych potraw. Dodatek jabłka oraz bakalii osłodzi potrawę i nada jej bożonarodzeniowego charakteru – spróbuj!Dowiedz się więcej!
Sałatka z owocami morza
Śródziemnomorskie połączenia smakują wyśmienicie nie tylko latem. Sałatka z owocami morza, świeżym ogórkiem i płatkami migdałowymi sprawdzi się na lunch lub jako lekki obiad. Całość skąpana w lekkim sosie sezamowym. Spróbuj!Dowiedz się więcej!
łatwy
Dorsz w prosciutto z sosem czosnkowo-cebulowym
W rybach tkwi bogactwo składników odżywczych – zwłaszcza wielonasyconych kwasów tłuszczowych omega-3. Naszą dzisiejszą propozycją jest dorsz na szpinaku, owinięty w szynkę prosciutto, z dodatkiem aromatycznego sosu czosnkowo-cebulowego.Dowiedz się więcej!