Ryby i owoce morza
trudny
Grillowany pstrąg
Grillowany pstrąg z warzywami i z sosem tatarskim to danie, które sprawdzi się nie tylko od święta! To idealna propozycja dla wielbicieli ryb lub nieco lżejszych grillowych potraw. Spróbuj a zachwycisz się smakiem.
Warstwowa sałatka z pieczoną miruną, majonezem i warzywami
Efektownie się prezentuje i świetnie smakuje. Można podać ją w małych słoiczkach, w tradycyjnej misce lub ułożone w krążkach do podawania potraw. Dowiedz się więcej!
Ryba zapiekana ze szpinakiem w sosie majonezowo-serowym
Jeśli masz ochotę na pyszne świąteczne danie, które nie wymaga godzin spędzonych w kuchni, to ryba zapiekana w sosie majonezowo-serowym sprawdzi się idealnie. Do tego przepisu możesz użyć każdej ryby o białym mięsie np. dorsz, sandacz, halibut. Dowiedz się więcej!
Karp w migdałowej panierce z majonezem
Tradycyjne świąteczne danie przygotowane w nieco inny sposób. Karpia smażonego w panierce z płatków kukurydzianych i migdałów można serwować z ziemniakami i surówką lub jako dodatek do pieczywa.Dowiedz się więcej!
Terrina z łososiem i jajkiem
Serowa terina z łososiem i jajkiem będzie powiewem świeżości na wielkanocnym stole. Doskonale sprawdzi się jako dodatek na kanapkę czy samodzielna przekąska. Spróbuj!Dowiedz się więcej!
Krewetki z bagietką czosnkową i chrzanem
Przepis na idealne Walentynki? Krewetki w sosie śmietanowo-chrzanowym z chrupiącą bagietką czosnkową. Krewetki to popularne afrodyzjaki, dlatego warto przyrządzić je w ten wyjątkowy dzień!Dowiedz się więcej!
trudny
Domowe sajgonki z sosem majonezowym
Sajgonki z krewetkami to świetny przepis na domówkę w gronie znajomych lub spokojny wieczór z ulubionym serialem. Jedno jest pewne – w towarzystwie sosu majonezowego z chili sprawiają, że ciężko przestać je jeść.Dowiedz się więcej!
łatwy
Sałatka warstwowa z tuńczykiem i jajkiem
Sałatka warstwowa nie tylko wyśmienicie smakuje, ale też pięknie się prezentuje, dlatego warto przygotować ją w przezroczystym naczyniu. Połączenie tuńczyka z jajkiem zawsze się sprawdza, a dodatek sera, warzyw i majonezu podbija smak potrawy.Dowiedz się więcej!
Ryba po grecku z chrzanem
Ryba po grecku to pyszne i ciekawe danie. Warto urozmaicić wigilijny stół i obok tradycyjnego karpia zaserwować również ten warzywno-rybny specjał. Domownicy z pewnością będą zachwyceni!Dowiedz się więcej!