Mięso

50 min
6 porcji
poziom trudnosci łatwy

Zupa chrzanowa z jajkiem

Wielkanocna zupa chrzanowa w niektórych regionach Polski nazywana jest sodrą. Ma bardzo intensywny chrzanowy smak, a aromatu dodają jej zioła oraz jajko i biała kiełbasa – świąteczne przysmaki. Spróbuj przygotować ją we własnej kuchni!Dowiedz się więcej!

50 min
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Mini roladki po florencku z sosem szpinakowo-czosnkowym

Sposób na idealne roladki? Oto on! Mini roladki drobiowe, nadziewane szpinakiem, szynką i serem, skąpane w sosie szpinakowo-czosnkowym. To połączenie smaków z pewnością przypadnie Ci do gustu – spróbuj!Dowiedz się więcej!

30 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Świąteczny rostbef

Wołowina to prawdziwie świąteczne mięso, które można przyrządzić na wiele sposobów. Nasza dzisiejsza propozycja to rostbef z patelni, a sekretem tego dania jest prawidłowo przeprowadzony proces smażenia.Dowiedz się więcej!

90 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Pierogi z farszem z indyka, żurawiny i chrzanu

Pierogi z indykiem, żurawiną i pikantną nutką chrzanu sprawią, że naprawdę poczujesz smak Świąt! Delikatne, indycze mięso doskonale doskonale komponuję się ze słodko-kwaśną żurawiną i ostrością chrzanu delikatesowego.Dowiedz się więcej!

90 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Karczek pieczony w ziołach, nadziewany suszoną śliwką i morelą podawany z sosem chrzanowo-żurawinowym

Co położyć na świątecznym stole? Aromatyczny, pieczony karczek z owocowym nadzieniem będzie strzałem w dziesiątkę! Słodycz śliwki i moreli doskonale łączy się z ostrością chrzanu i wyjątkowym smakiem pieczonego mięsa.Dowiedz się więcej!

45 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Roladki indycze z nadzieniem grzybowym podawane z sosem chrzanowym

Zastanawiasz się, jakie mięsa przyrządzić w Święta? Wypróbuj miękkie roladki z indyka z farszem grzybowym w sosie chrzanowym. Twoi goście będą zachwyceni!Dowiedz się więcej!

20 min
28 porcji
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Młode ogórki faszerowane pastą twarogowo-chrzanową z szynką dojrzewającą

Pomysł na szybką przekąskę? Faszerowane ogórki! Pasta z twarogu i chrzanu w połączeniu z szynką parmeńską będzie doskonałym nadzieniem do chrupiących, świeżych ogórków. Taki zestaw idealnie sprawdzi się na imprezy i spotkania w gronie znajomych.Dowiedz się więcej!

120 min
6-8 porcji
poziom trudnosci łatwy

Pizza z krewetkami i sosem białym

Krewetki i pizza? To zaskakujące, ale pyszne połączenie. Do tego kremowy biały sos, brokuły i pieczarki. Musisz tego spróbować!Dowiedz się więcej!

40 min
6-10 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Mini kebaby z grilla z sosem musztardowo-chrzanowym

Masz ochotę na niecodzienne danie? Wypróbuj grillowane mini kebaby! To oryginalny pomysł na serwowanie mięsa mielonego – podane na długim patyku będzie wygodne do zjedzenia. Smak potrawy podkreśli wyrazisty sos musztardowo-chrzanowy.Dowiedz się więcej!