Mięso
Kaszanka z grilla
Jednym z najchętniej serwowanych dań z grilla jest kaszanka. Jak ją przygotować, by smakowała wyśmienicie? Koniecznie dodaj plastry boczku, cebulę i musztardę.Dowiedz się więcej!
łatwy
Ślimaczki z ciasta francuskiego z sosem musztardowo-chrzanowym
Ciasto francuskie to niezwykle wdzięczny produkt – smakuje doskonale zarówno w wersji wytrawnej, jak i na słodko. Nasza dzisiejsza propozycja to zawijańce z serem, szynką, papryką i oliwkami, z dodatkiem wyrazistego sosu musztardowo-chrzanowego.Dowiedz się więcej!
trudny
Jajka po benedyktyńsku z szynką parmeńską i sosem czosnkowym
Jajka można przygotować na wiele sposobów. Jajka w koszulce, czyli po benedyktyńsku, są niezwykle delikatne i doskonale komponują się z takimi dodatkami jak szynka parmeńska, pomidory czy awokado. Warto przygotować je także na śniadanie wielkanocne.Dowiedz się więcej!
Panierowane kulki z białej kiełbasy z sosem tatarskim
Jak oryginalnie podać białą kiełbasę? Nasza propozycja to… panierowane kulki w sosie tatarskim. Tradycyjne wielkanocne smaki połączone z ciekawą formą podania z pewnością zaskoczą podniebienia domowników i świątecznych gości!Dowiedz się więcej!
Pasztet z królika w cieście francuskim z sosem chrzanowo-żurawinowym
Pasztet z królika jest bardzo popularny, jednak niechętnie przygotowywany w domu. Nasza receptura na to wielkanocne danie jest przejrzysta i prosta w wykonaniu. Kremowy środek, otoczony chrupiącym ciastem francuskim z pewnością przypadnie do gustu świątecznym gościom. Całość skąpana w sosie chrzanowo-żurawinowym. Dowiedz się więcej!
trudny
Pieczeń rzymska z białej kiełbasy z sosem czosnkowym
To danie, które smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Serwować je można z ziemniakami, jako tradycyjny obiad, a także położyć na kanapkę lun zjeść samodzielnie. Możliwości jest wiele – wypróbuj je wszystkie i przygotuj wielkanocną pieczeń z sosem czosnkowym.Dowiedz się więcej!
trudny
Sałatka jajeczna w koszyczkach z ciasta filo
Sałatka jajeczna w oryginalnym wydaniu – w koszyczku z delikatnego, chrupiącego ciasta filo. To świetny pomysł nie tylko na święta, lecz także różnego rodzaju imprezy i spotkania.Dowiedz się więcej!
trudny
Zapiekanka z białej kiełbasy z cukinią pod beszamelem chrzanowym
Biała kiełbasa w formie zapiekanki? Czemu nie! Z dodatkiem cukinii i beszamelu będzie smakowała naprawdę wyjątkowo. To także oryginalny pomysł na wielkanocne menu.Dowiedz się więcej!
trudny
Pasztet staropolski z musem chrzanowo-jabłkowym
Pasztet to stały bywalec świątecznego stołu. Można przygotować różne wersje tego dania: mięsne lub warzywne. My polecamy przepis na tradycyjny staropolski pasztet i chrzanowo-jabłkowym aromacie. Spróbuj!Dowiedz się więcej!