Mięso
łatwy
Biała kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym
Z przepisem na białą kiełbasę można już powoli rozpocząć przygotowania do Wielkanocy. Jednym ze sposobów na jej przyrządzenie jest zapieczenie mięsa w wyrazistym sosie chrzanowym. Proste i naprawdę pyszne!Dowiedz się więcej!
Wielkanocny żurek z chrzanem, jajkiem i białą kiełbaską
Żurek to prawdziwy wielkanocny klasyk. Musi znaleźć się na świątecznym stole niemal w każdym domu. Jak go przygotować? To proste! Niezwykłego aromatu nada mu Chrzan Delikatesowy Mosso – spróbuj!Dowiedz się więcej!
trudny
Aromatyczny schab pieczony w sosie chrzanowym
Sekretem pieczonego schabu jest odpowiednia marynata. To dzięki mieszance ziół i przypraw mięso będzie miało niezwykły smak. Równie istotny jest sos, z którym mięso jest serwowane lub w którym jest pieczone czy duszone – powinien być intensywny, ale równocześnie podkreślać smak mięsa, a nie go zdominować. Taki właśnie jest sos chrzanowy, przyrządzony z mieszanki Chrzanu Delikatesowego Mosso, masła, mąki, bulionu, soli i pieprzu. Schab w sosie chrzanowym można podać z pieczonymi ziemniakami lub puree.Dowiedz się więcej!
łatwy
Karnawałowe parówki w cieście francuskim
Na karnawałowym stole zawsze jest mnóstwo przekąsek. Jedną z nich mogą być parówki w cieście francuskim, które fantastycznie smakują podane na gorąco!Dowiedz się więcej!
trudny
Bigos z chrzanową nutą
Bigos to pożywne danie, które kojarzy się nie tylko ze Świętami, ale i całym okresem jesienno zimowym, gdy organizm potrzebuje konkretnych i sycących posiłków. W te mroźne dni można się dodatkowo rozgrzać dodając do dania odrobinę chrzanu.Dowiedz się więcej!
Pizza na białym sosie czosnkowo-majonezowym
Pożywna i treściwa pizza to idealny pomysł na zimowe wieczory! Przygotuj ją sam, a zamiast klasycznego pomidorowego sosu zrób… biały sos czosnkowo majonezowy! Do tego kiełbasa, cebula i ogórek kiszony stworzą idealną, polsko-włoską kompozycję smaków.Dowiedz się więcej!
łatwy
Pierś z kurczaka pod chrzanową chmurką z kozim serem i żurawiną
Soczysta pierś z kurczaka z kozim serem i słodko-kwaśną żurawiną to doskonały pomysł na świąteczny obiad. Tę niezwykłą kompozycję smakową wzbogaca intensywna, chrzanowa nuta.
trudny
Makaron nadziewany mięsem
Specjalnie do miłośników tego włoskiego przysmaku przygotowaliśmy przepis na makaronowe muszle nadziewane mięsem mielonym, szpinakiem i ricottą.Dowiedz się więcej!
Kurczak po francusku
Mięso kurczaka przyrządzonego po francusku jest delikatne i soczyste. Przygotowuje się go w zasadzie ekspresowo, bo w piekarniku. Najważniejszym składnikiem jest oczywiście musztarda. My polecamy tę od Mosso - Musztardę Stołową.