Mięso

45 min
5 porcji
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Biała kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym

Z przepisem na białą kiełbasę można już powoli rozpocząć przygotowania do Wielkanocy. Jednym ze sposobów na jej przyrządzenie jest zapieczenie mięsa w wyrazistym sosie chrzanowym. Proste i naprawdę pyszne!Dowiedz się więcej!

45 min
6 porcji
poziom trudnosci łatwy

Wielkanocny żurek z chrzanem, jajkiem i białą kiełbaską

Żurek to prawdziwy wielkanocny klasyk. Musi znaleźć się na świątecznym stole niemal w każdym domu. Jak go przygotować? To proste! Niezwykłego aromatu nada mu Chrzan Delikatesowy Mosso – spróbuj!Dowiedz się więcej!

90 min
7 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Aromatyczny schab pieczony w sosie chrzanowym

Sekretem pieczonego schabu jest odpowiednia marynata. To dzięki mieszance ziół i przypraw mięso będzie miało niezwykły smak. Równie istotny jest sos, z którym mięso jest serwowane lub w którym jest pieczone czy duszone – powinien być intensywny, ale równocześnie podkreślać smak mięsa, a nie go zdominować. Taki właśnie jest sos chrzanowy, przyrządzony z mieszanki Chrzanu Delikatesowego Mosso, masła, mąki, bulionu, soli i pieprzu. Schab w sosie chrzanowym można podać z pieczonymi ziemniakami lub puree.Dowiedz się więcej!

30 min
6 porcji
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Karnawałowe parówki w cieście francuskim

Na karnawałowym stole zawsze jest mnóstwo przekąsek. Jedną z nich mogą być parówki w cieście francuskim, które fantastycznie smakują podane na gorąco!Dowiedz się więcej!

100 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Bigos z chrzanową nutą

Bigos to pożywne danie, które kojarzy się nie tylko ze Świętami, ale i całym okresem jesienno zimowym, gdy organizm potrzebuje konkretnych i sycących posiłków. W te mroźne dni można się dodatkowo rozgrzać dodając do dania odrobinę chrzanu.Dowiedz się więcej!

60 min
2 porcje
poziom trudnosci łatwy

Pizza na białym sosie czosnkowo-majonezowym

Pożywna i treściwa pizza to idealny pomysł na zimowe wieczory! Przygotuj ją sam, a zamiast klasycznego pomidorowego sosu zrób… biały sos czosnkowo majonezowy! Do tego kiełbasa, cebula i ogórek kiszony stworzą idealną, polsko-włoską kompozycję smaków.Dowiedz się więcej!

35 min
2 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Pierś z kurczaka pod chrzanową chmurką z kozim serem i żurawiną

Soczysta pierś z kurczaka z kozim serem i słodko-kwaśną żurawiną to doskonały pomysł na świąteczny obiad. Tę niezwykłą kompozycję smakową wzbogaca intensywna, chrzanowa nuta.

40 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Makaron nadziewany mięsem

Specjalnie do miłośników tego włoskiego przysmaku przygotowaliśmy przepis na makaronowe muszle nadziewane mięsem mielonym, szpinakiem i ricottą.Dowiedz się więcej!

60 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Kurczak po francusku

Mięso kurczaka przyrządzonego po francusku jest delikatne i soczyste. Przygotowuje się go w zasadzie ekspresowo, bo w piekarniku. Najważniejszym składnikiem jest oczywiście musztarda. My polecamy tę od Mosso - Musztardę Stołową.