Długie marynowanie żeberek odwdzięczy Ci się pysznym smakiem prawdziwego tradycyjnego dania z grilla. Wykorzystanie Sosu do Mięs Pieczonych i Grillowanych Mosso pozwoli Ci zaoszczędzić duuużo czasu!
Szparagi to delikatne i sezonowe warzywa, których kosztować możemy przede wszystkim w maju. Mają delikatny, lekko gorzki smak. Ich zaletą jest to, że pasują… do wszystkiego! Dziś polecamy Ci burgera – specjalnie skomponowanego, aby wydobyć smak szparagów.
Sekretem pieczonego schabu jest odpowiednia marynata. To dzięki mieszance ziół i przypraw mięso będzie miało niezwykły smak. Równie istotny jest sos, z którym mięso jest serwowane lub w którym jest pieczone czy duszone – powinien być intensywny, ale równocześnie podkreślać smak mięsa, a nie go zdominować. Taki właśnie jest sos chrzanowy, przyrządzony z mieszanki Chrzanu Delikatesowego Mosso, masła, mąki, bulionu, soli i pieprzu. Schab w sosie chrzanowym można podać z pieczonymi ziemniakami lub puree.