Obiad

60 min
2 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Panini z grillowanym kurczakiem

Raz posmakujesz panini z grillowanym kurczakiem i z pewnością będziesz kosztował wiele razy! Aromatyczne doprawiony kurczak z dodatkiem warzyw i Mosso Musztardy Czeskiej  smakuje bajecznie!

45 min
2-3 porcje
poziom trudnosci łatwy

Młode ziemniaki z grilla

Jeśli zastanawiasz się co idealnie pasowałoby na grillowy stół, spróbuj młodych ziemniaków z grilla. Przygotowanie ich zajmie Ci tylko chwilę oraz idealnie sprawdzą się jako dodatek do dań mięsnych, ryb i warzyw z grilla. Wyrazisty zapach ziemniaczków rozniesie się po okolicy  

30 min
2 porcje
poziom trudnosci łatwy

Szaszłyki z tofu

Sezon grillowy w pełni, doskonałym urozmaiceniem letniego grilla będą  szaszłyki z tofu. Połączenie tofu z  Mosso Musztardą Stołową wydobędzie z niego niepowtarzalny smak. Szaszłyki są idealną propozycją dla vegan i wegetarian.

60 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Szaszłyki z pieczarek

Tak aromatyczne szaszłyki z pieczarek zrobisz z kilku składników, które na pewno posiadasz w domu. Do szaszłyków z pieczarek użyj Mosso Musztardy Czeskiej, dzięki niej szaszłyki wyjdą bardziej aromatyczne.

60 min
3 porcje
poziom trudnosci łatwy

Skrzydełka BBQ

Te skrzydełka w aromatycznym sosie BBQ zrobisz z kilku dostępnych składników. Do marynaty użyj Mosso Musztardy Czeskiej, dzięki niej skrzydełka wyjdą bardzo aromatyczne.

120 min
3-4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Mini burgery

Efektowne i pyszne mini burgery z domowymi bułeczkami, które przygotujesz w kilka chwil w formie na muffiny. Przepis przygotowała dla nas Ania @jedz.pysznie

60 min
6-8 porcji
poziom trudnosci łatwy

Warstwowa sałatka z pieczoną miruną, majonezem i warzywami

Efektownie się prezentuje i świetnie smakuje. Można podać ją w małych słoiczkach, w tradycyjnej misce lub ułożone w krążkach do podawania potraw. Dowiedz się więcej!

6-8 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Pieczony boczek z majonezem i majerankiem

Soczysty pieczony boczek z dodatkiem aromatycznych przypraw, świetnie sprawdza się jako pomysł na główne danie podczas uroczystego obiadu, ale można go jeść również na zimno – jako dodatek do kanapek czy sałatek.Dowiedz się więcej!

50 min
2-4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Ryba zapiekana ze szpinakiem w sosie majonezowo-serowym

Jeśli masz ochotę na pyszne świąteczne danie, które nie wymaga godzin spędzonych w kuchni, to ryba zapiekana w sosie majonezowo-serowym sprawdzi się idealnie. Do tego przepisu możesz użyć każdej ryby o białym mięsie np. dorsz, sandacz, halibut.   Dowiedz się więcej!