Impreza
Pieczarki i pomidory faszerowane serem pleśniowym i krewetkami
Szybka, warzywna, ale wytrawna przystawka dla znajomych? Faszerowane pieczarki i pomidory (co kto lubi!) z krewetkami sprostają wyzwaniu. Ser pleśniowy dodaje ostrości potrawie. Pokochasz je za szybkie przygotowanie.Dowiedz się więcej!
łatwy
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Słodka kompozycja sałatki z grillowanym kurczakiem może zaskoczyć! Wszystko za sprawą melona i miodu – to właśnie te składniki nadają sałatce słodkiego posmaku. Całości dopełniają cukinia, pomidorki oraz – dla równowagi – sok z cytryny. Danie można udekorować jadalnymi kwiatami.Dowiedz się więcej!
Wiosenna sałatka z nowalijek z awokado i winegretem czosnkowym
Wiosna budzi się do życia, a wraz z nią dojrzewają rośliny. Warto przygotować z nich sałatkę, która będzie złożona z darów natury. Co można wykorzystać? Groszek, cukinię i młodą sałatę – niech wiosna zagości na talerzu!Dowiedz się więcej!
łatwy
Ślimaczki z ciasta francuskiego z sosem musztardowo-chrzanowym
Ciasto francuskie to niezwykle wdzięczny produkt – smakuje doskonale zarówno w wersji wytrawnej, jak i na słodko. Nasza dzisiejsza propozycja to zawijańce z serem, szynką, papryką i oliwkami, z dodatkiem wyrazistego sosu musztardowo-chrzanowego.Dowiedz się więcej!
Babeczki majonezowe z konfiturą wiśniową
Słodkie babeczki z dodatkiem majonezu? Oczywiście – to dzięki niemu są tak aksamitne w smaku! Wypróbuj nasz przepis na majonezowe babeczki z konfiturą, które sprawdzą się na każdą okazję.Dowiedz się więcej!
Jajka faszerowane pastą groszkowo-majonezową
Jajka z groszkiem i majonezem to klasyk. Jednak te składniki również można podać w oryginalny sposób i przygotować… pastę groszkowo-majonezową. Warto wypróbować ten przepis szczególnie w Wielkanoc!Dowiedz się więcej!
trudny
Naleśnikowe rollsy ze szpinakiem, łososiem i sosem tatarskim
Zdrowe przekąski wydają się być trudne w przygotowaniu? Nic bardziej mylnego! Oto prosty przepis na szpinakowe rollsy z łososiem i wyrazistym sosem tatarskim – idealne na przyjęcie!Dowiedz się więcej!
Panierowane kulki z białej kiełbasy z sosem tatarskim
Jak oryginalnie podać białą kiełbasę? Nasza propozycja to… panierowane kulki w sosie tatarskim. Tradycyjne wielkanocne smaki połączone z ciekawą formą podania z pewnością zaskoczą podniebienia domowników i świątecznych gości!Dowiedz się więcej!
trudny
Pieczeń rzymska z białej kiełbasy z sosem czosnkowym
To danie, które smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Serwować je można z ziemniakami, jako tradycyjny obiad, a także położyć na kanapkę lun zjeść samodzielnie. Możliwości jest wiele – wypróbuj je wszystkie i przygotuj wielkanocną pieczeń z sosem czosnkowym.Dowiedz się więcej!