Naleśniki gryczane z wytrawnym farszem

naleśniki gryczane z wytrawnym farszem

Inne ciasto, inny farsz. To wszystko potrafi sprawić, że spojrzysz na naleśniki jak na nowe danie! Jeżeli brakuje ci bardziej wytrawnych przepisów, zacznij od zmiany mąki. Typowy słodki środek zastąp warzywami z dodatkiem Sosu Burgerowego od Mosso.

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

  1. W dużej misce zmiksować mąkę, jajka i mleko. Dodać 30 ml Oleju Mazowieckiego Mosso, szczyptę soli i jeszcze raz zmiksować ciasto na naleśniki.

  2. Naleśniki gryczane smażyć na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem niewielkiej ilości Oleju Mazowieckiego Mosso.

  3. Następnie na patelni z dodatkiem odrobiny tłuszczu podsmażyć na złoty kolor cienko pokrojone i osolone pieczarki.

  4. Na każdym naleśniku rozsmarować łyżkę Sosu Burgerowego Mosso, dodać liście szpinaku, pieczarki, pokrojone pomidorki koktajlowe i posiekaną drobno zieloną cebulkę.

  5. Każdy gryczany naleśnik zwinąć w rulon. Podawać na ciepło lub na zimno.

przygotowania: 30 minut
ilość porcji: 4
×