Młode ziemniaki z grilla

Młode ziemniaki z grilla

Jeśli zastanawiasz się co idealnie pasowałoby na grillowy stół, spróbuj młodych ziemniaków z grilla. Przygotowanie ich zajmie Ci tylko chwilę oraz idealnie sprawdzą się jako dodatek do dań mięsnych, ryb i warzyw z grilla. Wyrazisty zapach ziemniaczków rozniesie się po okolicy

 

Składniki

składniki:

  • Młode ziemniaki – 500 g
  • Mosso Musztarda Czeska – 2 łyżki + do podania
  • Ocet z białego wina – 1 łyżka
  • Majonez – 2 łyżki
  • Rozmaryn drobno posiekany – 1 łyżeczka
  • Natka pietruszki drobno posiekana – 2 łyżeczki
  • Sól – ¼ łyżeczki
  • Pieprz – ¼ łyżeczki

PRZYGOTOWANIE:

  1. Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w osolonej wodzie al dente, ostrożnie odcedź i przekrój na połówki.

  2. Pozostałe składniki dokładnie połącz. Powstałą marynatą posmaruj ziemniaki, grilluj z obu stron, aż ładnie się zrumienią i będą chrupiące.

Do tej potrawy pasują:

ilość porcji: 2-3
kuchnia polska
Grill
pieczenie
×