Mini tortille z łososiem

tortille z łososiem przepis

Mini tortille to pomysł na przekąskę lub kolację. niezwykle proste w przyrządzeniu – nie potrzebujesz niczego podgrzewać. Wystarczy ułożyć składniki na placku pszennym, polać Sosem Barbecue Mosso, zawinąć i podzielić na mniejsze kawałki. Gotowe!

SKŁADNIKI:

  • pszenne tortille – 2 szt.
  • rukola – 200 g
  • wędzony łosoś – 200 g
  • kremowy serek – 50 g
  • cebula czerwona – 1 szt.
  • ogórek – 1 szt.
  • Mosso Sos Barbecue – 2 łyżki

PRZYGOTOWANIE:

  1. Placki posmarować kremowym serkiem.

  2. Na serek wyłożyć kolejno plasterki łososia wędzonego na zimno. Łososia posmarować Sosem Barbecue Mosso. 

  3. Na łososia wyłożyć też cieniutko pokrojone plasterki świeżego ogórka. Posypać drobno posiekaną cebulą.

  4. Na powierzchni tortilli ułożyć liście rukoli.

  5. Zwijać tortille w ścisły rulon. Tak samo zwinąć drugi placek.

  6. Rolady z tortilli pokroić ostrym nożem na roladki o szerokości około 3 cm każda. Podawać z Sosem Barbecue Mosso.

Do tej potrawy pasuje

przygotowania: 20 minut
ilość porcji: 4
×