
Udostępnij:

Danie-symbol, które pokochał cały świat. Zrobione własnoręcznie smakują jak z najlepszych foodtrucków. Wypróbuj nasz klasyczny przepis na burgery z mięsem wołowym.
SKŁADNIKI:
- mięso wołowe mielone – 250 g
- 250 g – sól,
- Mosso Olej Mazowiecki – 1 łyżka
- bułki do burgerów – 2 szt.
- sałata rzymska – 4 liście
- cebula biała – 2 duże plastry
- pomidor – 2 duże plastry
- ogórki konserwowe – 2 szt.
- Mosso Sos Burgerowy
PRZYGOTOWANIE:
Mięso doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać 100 ml wody i dokładnie wyrobić dłonią. Następnie podzielić na dwie części i uformować okrągłe kotlety.
Tak przygotowane natłuścić z obu stron odrobiną oleju i zgrillować na rozgrzanym ruszcie lub patelni z obu stron po około 3-4 minuty.
Bułki rozkroić i podgrzać na ruszcie.
Na spodnie połówki bułek nałożyć po 2 łyżki Sosu Burgerowego Mosso, na sos wyłożyć sałatę, zgrillowane mięso, następnie plaster pomidora, cebuli i plastry ogórka konserwowego. Polać ponownie sosem, przykryć drugą połówką ciepłej bułki i spiąć patyczkiem do szaszłyków.
Skomentuj lub zobacz komentarze