Klasyczne burgery wołowe z grilla

Klasyczne burgery wołowe z grilla

Danie-symbol, które pokochał cały świat. Zrobione własnoręcznie smakują jak z najlepszych foodtrucków. Wypróbuj nasz klasyczny przepis na burgery z mięsem wołowym.

SKŁADNIKI:

  • mięso wołowe mielone – 250 g
  • 250 g – sól,
  • Mosso Olej Mazowiecki – 1 łyżka
  • bułki do burgerów – 2 szt.
  • sałata rzymska – 4 liście
  • cebula biała – 2 duże plastry
  • pomidor – 2 duże plastry
  • ogórki konserwowe – 2 szt.
  • Mosso Sos Burgerowy

PRZYGOTOWANIE:

  1. Mięso doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać 100 ml wody i dokładnie wyrobić dłonią. Następnie podzielić na dwie części i uformować okrągłe kotlety.

  2. Tak przygotowane natłuścić z obu stron odrobiną oleju i zgrillować na rozgrzanym ruszcie lub patelni z obu stron po około 3-4 minuty.

  3. Bułki rozkroić i podgrzać na ruszcie.

  4. Na spodnie połówki bułek nałożyć po 2 łyżki Sosu Burgerowego Mosso, na sos wyłożyć sałatę, zgrillowane mięso, następnie plaster pomidora, cebuli i plastry ogórka konserwowego. Polać ponownie sosem, przykryć drugą połówką ciepłej bułki i spiąć patyczkiem do szaszłyków.

ilość porcji: 2
×