Kanapka z grillowanym boczkiem, warzywami i Sosem Burgerowym

Kanapka z grillowanym boczkiem, warzywami i Sosem Burgerowym

Świetna propozycja na kolację –  kanapka jest sycąca, ale warzywa dodają jej świeżości. To dobra alternatywa dla cięższych burgerów lub zbyt lekkich sałatek. Zaspokoi nawet największy głód.

SKŁADNIKI:

  • boczek wędzony surowy – 4 długie plastry
  • chleb pszenno-żytni – 4 kromki
  • rukola – 1 garść
  • papryka czerwona – 1 szt.
  • sałata rzymska – 4 liście
  • ser żółty – 4 plastry
  • Mosso Sos Burgerowy

PRZYGOTOWANIE:

  1. Plastry boczku zgrillować z obu stron na złoty kolor. Kromki chleba podpiec.

  2. Paprykę pokroić w plasterki i ze wszystkich składników złożyć kanapki dodając między niektóre warstwy Sos Burgerowy Mosso.

Do tej potrawy pasuje

ilość porcji: 2
×