Grzanki z łososiem i karmelizowaną cebulką

Grzanki z łososiem i karmelizowaną cebulką

Szybki przepis, który będzie idealnym zwieńczeniem dnia. Jego ważną zaletą jest to, że w czasie podpiekania się chleba w piekarniku, możesz przygotować składniki na grzanki. Podane na ciepło z karmelizowaną cebulką oraz sosem Barbecue sprawią, że pokochasz ten przepis.

SKŁADNIKI:

  • Małe kromki pieczywa – 8 szt.
  • Wędzony łosoś – 200 g
  • Czerwona cebula – 1 szt.
  • Mosso Sos Barbecue – 2 łyżki
  • Mosso Olej Mazowiecki – 1 łyżka
  • Brązowy cukier – 1 łyżeczka
  • Ocet z białego wina – 1 łyżeczka
  • Suszony tymianek – 1 łyżeczka
  • Granat- 2 łyżki pestek
  • Grubo zmielony pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Kromki pieczywa podpiec  w piekarniku do uzyskania złotego koloru.

  2. Cebulę pokroić w piórka, udusić na Oleju Mazowieckim Mosso do miękkości, dodać ocet i brązowy cukier, dusić jeszcze ok. 5 minut, następnie wystudzić.

  3. Na grzanki nałożyć plasterki łososia, Sos Barbecue Mosso, karmelizowaną cebulę i pestki granatu. Doprawić grubo zmielonym pieprzem.

     

przygotowania: 20 minut
ilość porcji: 4
×