90 min
4 porcje


Udostępnij:

Długie marynowanie żeberek odwdzięczy Ci się pysznym smakiem prawdziwego tradycyjnego dania z grilla. Wykorzystanie Sosu do Mięs Pieczonych i Grillowanych Mosso pozwoli Ci zaoszczędzić duuużo czasu!
SKŁADNIKI:
- Żeberka wieprzowe paski – 1 kg
- Mosso Sos do Mięs Pieczonych i Grillowanych – 15 łyżek
- Cola – 2 szklanki
- Czosnek – 5 ząbków
- Sól, pieprz grubo mielony, rozmaryn do smaku
- Mosso Olej Mazowiecki – 3 łyżki
PRZYGOTOWANIE:
Sos do Mięs Pieczonych i Grillowanych Mosso połączyć z colą, dodać pokrojony czosnek, przyprawy do smaku, zalać żeberka i odstawić na 3 do 5 dni do lodówki. Żeberka codziennie odwracać.
Po tym czasie wyjąć z marynaty, dodać olej, wymieszać, a następnie zgrillować na wolnym ogniu, na ruszcie lub patelni z obu stron, często obracając. Co jakiś czas smarować żeberka pozostałą marynatą.
Skomentuj lub zobacz komentarze