Grillowane żeberka marynowane w coli oraz Sosie do Mięs Pieczonych i Grillowanych

Grillowane żeberka marynowane w coli oraz Sosie do Mięs Pieczonych i Grillowanych

Długie marynowanie żeberek odwdzięczy Ci się pysznym smakiem prawdziwego tradycyjnego dania z grilla. Wykorzystanie Sosu do Mięs Pieczonych i Grillowanych Mosso pozwoli Ci zaoszczędzić duuużo czasu!

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

  1. Sos do Mięs Pieczonych i Grillowanych Mosso połączyć z colą, dodać pokrojony czosnek, przyprawy do smaku, zalać żeberka i odstawić na 3 do 5 dni do lodówki. Żeberka codziennie odwracać.

  2. Po tym czasie wyjąć z marynaty, dodać olej, wymieszać, a następnie zgrillować na wolnym ogniu, na ruszcie lub patelni z obu stron, często obracając. Co jakiś czas smarować żeberka pozostałą marynatą.

ilość porcji: 4
×