Grillowane żeberka marynowane w Sosie Barbecue i coli

Grillowane żeberka marynowane w Sosie Barbecue i coli

Długie marynowanie żeberek odwdzięczy Ci się pysznym smakiem prawdziwego tradycyjnego dania z grilla. Wykorzystanie sosu Barbecue Mosso pozwoli Ci zaoszczędzić duuużo czasu!

SKŁADNIKI:

  • żeberka wieprzowe paski – 1 kg
  • Mosso Sos Barbecue – 15 łyżek
  • cola – 2 szklanki
  • czosnek – 5 ząbków
  • sól, pieprz grubo mielony, rozmaryn do smaku
  • Mosso Olej Mazowiecki – 3 łyżki

PRZYGOTOWANIE:

  1. Sos Barbecue Mosso połączyć z colą, dodać pokrojony czosnek, przyprawy do smaku, zalać żeberka i odstawić na 3 do 5 dni do lodówki. Żeberka codziennie odwracać.

  2. Po tym czasie wyjąć z marynaty, dodać olej, wymieszać, a następnie zgrillować na wolnym ogniu, na ruszcie lub patelni z obu stron, często obracając. Co jakiś czas smarować żeberka pozostałą marynatą.

Do tej potrawy pasuje

ilość porcji: 4
×