Grillowane tosty z polędwiczką wieprzową i Sosem Barbecue

Grillowane tosty z polędwiczką wieprzową i Sosem Barbecue

Kolejny świetny pomysł, jak wykorzystać sos Barbecue Mosso. Pyszne tosty z grilla zasmakują przede wszystkim dzieciom. Słodszy posmak oraz orzeźwienie nadaje dodatek winogron.

SKŁADNIKI:

  • pieczywo tostowe – 4 kromki
  • polędwiczka wieprzowa – 2 kotlety po 100 g
  • Mosso Olej Mazowiecki – 1 łyżeczka
  • ser pleśniowy typu rokpol – 2 plastry
  • winogrona ciemne – 10-12 szt.
  • sałata rzymska – 4 liście
  • Mosso Sos Barbecue

PRZYGOTOWANIE:

  1. Polędwiczkę delikatnie rozbić, żeby była ok. 1,5 centymetrowej grubości, następnie natłuścić olejem i zgrillować na ruszcie z obu stron.

  2. Kromki pieczywa tostowego również podpiec i z pozostałych składników złożyć kanapki, smarując niektóre warstwy Sosem Barbecue Mosso.

Do tej potrawy pasuje

ilość porcji: 2
×