

Udostępnij:

Fritata to zdobywające popularność śniadanie, które bez większego nakładu pracy i czasu przygotujesz we własnej kuchni. Nasza fritata bazuje na pomidorach i salami. Ciekawego smaku dodaje jej Sos Burgerowy od Mosso.
SKŁADNIKI:
- jajka – 2 szt.
- salami – 4 plastry
- pomidory koktajlowe – 4 szt.
- szpinak świeży posiekany – 2 łyżki
- żółty ser starty – 1 łyżka
- Mosso Sos Burgerowy – 2 łyżki
- masło – 1 łyżka
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
W miseczce roztrzepać dwa jajka, przyprawić solą i pieprzem. Dodać posiekany szpinak i dokładnie zamieszać.
Masę wlać do kokilki wysmarowanej wewnątrz masłem. Do masy dodać pokrojone pomidory i połowę sera. Następnie na wierzchu ułożyć plasterki salami i posypać pozostałą porcją sera.
Zapiekać przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 190ºC.
Na talerzu rozsmarować dwie łyżki Sosu Burgerowego Mosso i ułożyć na nim upieczoną fritatę. Podawać z grzankami i awokado. Opcjonalnie doprawić grubo zmielonym pieprzem.
Skomentuj lub zobacz komentarze